Knebent nederlag
U13 Piger Liga 1
AFC - TEAM VAB: 0-1
0-1: (8´) Ukendt spiller

Søndag middag blev der så vidt jeg ved skrevet en form for AFC historie på det smukke Rema 1000 Stadion, i det at vores A Pige hold tog hul på deres første turneringskamp i landets bedste række Liga 1.

Det var ikke uden en hvis form for spænding på om holdet ville stå distancen og ikke falde igennem i denne første kamp, og i rækken generelt når nu vi havde valgt at tilmelde et hold i denne række.
Lad det være sagt med det samme, pigerne faldt på ingen måde igennem i dag, og havde en kæmpe andel i en særdeles spændende og velspillet kamp.

Vanen tro startede AFC pigerne som lyn og torden og trykkede rigtig godt på fra starten med flot kombinationsspil op ad banen, men som dog ikke udmøntede sig i en scoring, men blot halve chancer.
At man skal være skarp og årvågen i 60 minutter på dette niveau, fik AFC en lærestreg på efter 8 minutter hvor en lang bold frem til en velspillende Team VAB spiller som med et par smarte driblinger rundede bagerste AFC markspiller og afsluttende Keeper Mathilde Hauge til en 0-1 scoring, en chance som slet ikke burde have været blevet en chance for mål.
AFC pigerne kæmpede videre og satte sig igen hårdt på kampen med et massivt pres på det jyske hold som blev trykket helt i bund hvilket udløste mange fornuftige chancer til AFC pigerne, men hele tiden manglede der lige 10 % i skarphed med det sidste målgivende aflevering, kraft i skuddet eller blot at ramme målet.

Billedet efter pausen var det samme... massivt pres fra AFC holdet, og et modstanderhold som levede på lange bolde frem på en spiller, eller løb til baglinjen i højre side, men der blev hver gang lukket godt af i forsvaret af Emilie Rasmussen og Olivia Alexandersen godt assisteret af løbestærke piger på midtbanen.
I de sidste minutter skubbede AFC alt frem i håb om at score det forløsende mål som kunne give os en uafgjort, og et flot langskud fra Amalie Stensdal i sidste minut havde undertegnede set glide stille og roligt over i det lange hjørne, men igen manglede bolden lige de sidste 10 cm i at ryge i kassen, og vi måtte "æde" det smallest mulige nederlag på 1-0 i vores første turneringskamp.

En ufortjent sejr til Team VAB ??? JA.. i den grad når vi ser på en boldbesiddelse og målchancer som vel hedder 80/20 i AFC favør.
Men når man ikke kan score på 5-6 gode målchancer kan man ikke vinde kampene på dette niveau, og det skal vi lære. 🙂
Men alt i alt kom vi ganske fornuftigt fra start, og vi lærte igen en masse af kampen i dag som vi tager med på træningsbanerne de næste uger inden vi igen skal spille kamp i Liga 1
Det bliver Onsdag d. 25 August kl. 17.00 hvor vi skal en tur til Dalum som ud over os er eneste fynske hold i Liga 1 Pulje 954.

Kommende Onsdag skal B-holdet i kamp på hjemmebane kl.18.00, så husk at få meldt jeres børn til eller fra i Kampklar hurtigst muligt så vi kan udtage holdet i morgen efter træning.. Der er stadigvæk en del som mangler at give besked i Kampklar.