Menu

AFCs fremmeste piger med flot sejr

image
Søren Alexandersen
29. august 2021 kl. 02:19
Alsinger sendt hjem med sæk
U13Pige LIGA 1
Assens FC - FBS Als 4-0 (2-0)
1-0 Silje Petersen (27´)
2-0 Thilde Pedersen (30´)
3-0 Silje Pedersen (42´)
4-0 Kathrine Frandsen (44´)
Med 2 kampe tabt ud af 2 mulige lå der lidt arbejde og ventede for trænere og spillere forud for lørdagens kan mod FBS Als som havde taget det lange tur fra Sydals til Rema 1000 Stadion i Assens via vandvejen Bøjden-Fynshav.
Missionen for dagen var klar.. Der skulle point på kontoen, og helst 3 af slagsen for at bibeholde holdet i landets bedste pigeliga. Et sted vi trods alt mener at vi hører hjemme med holdet, og det skulle vi bevise i dagens kamp mod de gæve Alsinger.
I omklædningsrummet før kampen blev onsdags kamp mod Dalum talt godt igennem, med fokus på de fejl der var blevet lavet i denne kamp, og hvad pigerne skulle rette til på banen.
Cheftræner Kryger kom rigtig godt rundt om taktikken i dagens kamp, og det virkede som om pigerne havde noget i ærmet da dagens spektakulære dommer fløjtede kampen i gang. De første 10-25 min. blev en voldsom lige affære hvor begge hold lige skulle kigge hinanden an.
Fra sidelinjen kunne tilskuere og trænere se et AFC som stille og roligt tilspillede sig mere og mere initiativ på banen, og efterhånden begyndte chancerne til Assens og dukke op, og det var blot et spørgsmål om tid inden det forløsende mål vil komme.
Silje Pedersen nettede således efter 27´min. hvor et fladt indlæg fra højre side endte hos Silje som resolut sparkede den fladt ind ved stoplen til 1-0.
Nu lugtede pigerne blod og ville have flere mål på kontoen kunne man fornemme... Den bomstærke AFC´er Thilde Pedersen kom kort før pausen på tavlen med hendes første mål i AFC trøjen (hentet i Ebberup) hvor hun fik sig vristet fri i feltet og svingede hammeren til 2-0 kort før pausen.
Efter sideskifte og den varme the var smilene store hos trænerstaben på sidelinjen for AFC pigerne havde helt styr på begivenhederne, og sad totalt på det hele resten af kampen. Det blev spillet fine kombinationer rundt på banen, og i feltet foran modstanderens mål dukkede Silje Pedersen for anden gang op og med en fin følt inderside nettede til 3-0 efter 42´min.
Nu turde AFC trænerne godt satse en smule og skubbe spillet endnu længere frem på banen, hvilket naturligvis gav en enkelt chance til Alsinger som i en omstilling ramte overlæggeren, men mere blev det ikke til i den retning.
Til gængæld lukkede dagens venstre back Kathrine Frandsen kampen med et flot brag at et venstrebens skud fra kanten af målfeltet og op i krydset til kampens slutresultat 4-0 til Assens FC.
En særdeles fortjent sejr, som sagtens kunne have været 3-4 mål større vurderet ud fra en håndfuld 100 % chancer som blev brændt på det skammeligste, men det gør mindre i dag hvor der ikke var mange ting at sætte fingre på hos "de stribede" AFC piger, der rejste sig som fugl Phønix efter en "kindhest" i onsdagens kamp mod Dalum.
Nu ser vi for Liga 1 holdets vedkommende frem mod den sidste kamp i Pulje 954 som spilles søndag d. 5 September mod Kolding Q på udebane, inden opbrydning af de 4 pujler i Liga 1 hvor de 4 bedste får lov til at forsætte i Liga 1 og nr. 5 må en tur ned i Liga 2.
Vi lover at lægge os i selen for at kører point på kontoen mod Kolding Q og så må vi se hvad det rækker til, men umiddelbart ser det lovende ud for et forsat ophold i Liga 1.
Vi ses på sidelinjen..!