Menu

Piger videre i Pokalen

image
Seerup
20. maj 2021 kl. 01:19
Stige/Søhus besejret
HOVMOD STOD FOR FALD
Pokalturnering, U13-piger, Fyn
Assens FC - Søhus Stige 2-1 (1–1) eft. forl.
0-1 Søhus Stige (22).
1-1 Marie Holm (24).
2-1 Silja Kryger Falden (82).
Det var en flok kålhøgne Søhus Stige-piger, der ankom til Assens en times tid før kampen.
Odense-holdet fører A-rækken hos U13-pigerne, så et U12-hold fra Vestfyn skulle de da let kunne ordne i en pokalkamp, mente de.
Men at undervurdere Assens FC’s U12-piger, er som et pisse på et stødhegn.
Kampen begyndte forholdsvis lige, men gæsterne havde et stærkt våben i at kunne sparke lange bolde. Og det var præcis sådan, at føringsmålet opstod.
En lang bold sejlede over forsvaret, og pludselig stod gæsternes spidsangriber fri og scorede til 0-1.
Minuttet efter bakkede forsvaret på et stærkt skudben, og så måtte Mathilde Hauge Christensen trække en TV-redning ud af de regnvåde ærmer.
Et par taktiske genialiteter lukkede hullerne i defensiven, og derefter stod der Assens på resten af kampen.
Det forløsende 1-1-mål kom kort efter. Martha Seerup fik en hård, flad bold i fødderne. Hun snittede den elegant videre med ydersiden til en fremstormende Marie Holm, og alene med den store Søhus Stige-keeper lagde hun den koldblodigt ind ved den ene stolpe med en kæbekirurgs præcision.
I anden halvleg var der i alt seks store og halvstore Assens-chancer. Men hver gang endte bolden i næverne på keeperen.
I de 2 x 10 minutters forlænget spilletid sås hvilken jernform, Assens-pigerne er i. Søhus Stige-pigerne vaklede rundt, mens hjemmeholdet for alvor brændte turboen af.
Mandagens træning havde fokus på hjørnespark og på, at det er ok at lade sig ramme af bolden et eller andet sted på kroppen, så bolden går i mål.
Silja Kryger Falden havde lyttet efter, for på et hårdt sparket hjørnespark spændte hun bugmusklerne og mavede 2-1-målet ind to minutter inde i anden halvleg i den forlængede spilletid.
Gæsterne mistede ævred, og selvom de forsøgte sig med en offensiv taktisk justering, havde Assens-pigerne helt styr på kampen.
- Det her var en arbejdssejr, som vi kommer til at huske tilbage på. I trænerteamet er vi så pisse stolte af jer. I kommer alle sammen ind og brænder alt af, hvad I har, og I er der for hinanden. Det er lige præcis sådan, det skal være, lød det fra Søren Alexandersen mens pigerne (og trænerne, red.) pustede ud.
Igen levede holdet op til vores vigtigste værdi:
“Vi skal gå gladere hjem, end vi kom”.
Assens FC er videre i U13-pokalturneringen efter at have sendt et af favoritholdene ud i glemslen. SÅDAN!